Menü Bezárás

BÁTOR-TÜZÉP Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP-1.2.8-20

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

 Projektazonosító:             GINOP-1.2.8-20-2020-02576
Támogatás összege:         16 109 279 Ft
Támogatás intenzitása:    70%
Projekt címe:                    Technológiai fejlesztések a Bátor-Tüzép Kft. székhelyén
A projekt bemutatása:

Projektünk keretében 1 db Doosan DX85R-3 Midi kotrógép került beszerzésre, amely nagyban segíteni tudja az új építési kivitelezési munkáink ellátását. A projekt eredményeként az alábbiakra nyílik lehetősége vállalkozásunknak: – hatékonyabb munkavégzést tudunk elérni a földmunkák tekintetében, amely egyrészt a munkavállalók szintjén értelmezhető, hiszen a Doosan DX85R-3 Midi kotrógépet üzemeltető munkavállalók korszerű, modern gépen tudnak dolgozni, másrészt pedig a vállalkozásunk szintjén, ugyanis az új géppel gyorsabb, intenzívebb munkavégzés érhető el, ezáltal csökken az 1 nm felületre fordítandó időtartam, amely költséghatékony üzemeltetést tesz lehetővé, – minden munkavállalónkat meg tudjuk tartani, – az árbevételünk el tudja érni 2021-ben a 2019-es évit, – és nagyon fontos azt is megemlíteni, hogy az új gép már megfelel a legújabb környezetvédelmi előírásoknak, ezáltal a társadalmi és környezeti felelősségvállalás is nő vállalkozásunk esetében.

Az újonnan beszerzendő eszköz által csökkenthető az árokásásra, tereprendezésre kifizetett alvállalkozói költség, minek következtében ezen munkanemeket jelentős mértékben tudjuk majd saját kapacitással megoldani. A beszerzésre kerülő géppel való munkavégzés széles spektrumon mozog, hiszen a Doosan DX85R-3 Midi kotrógép alkalmas a szállítójárműre történő depózástól, a daruzásig történő munkafolyamatok ellátására.Végső soron ez nagyobb lefoglaltságot, a munkaerő kihasználtság nagyobb százalékát idézi elő, és valószínűsíthetően ezáltal további munkaerő felvételére is sor kerülhet.

Az sem figyelmen kívül hagyható tény, hogy az eszköz új piaci lehetőségeket, új megbízásokat is jelenthet a számunkra, hiszen, ami pedig szintén a növekedés irányába mozdíthatja el a társaságunkat.

A projekt megvalósítása hozzájárul a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére, mivel vállalkozásunk munkavállalói létszámát nagyobb arányban meg tudjuk tartani.

Fentieken túl, a projekt hozzájárul a cégünk, ezáltal a hazai gazdaság, a hazai KKV-k termelékenységének növeléséhez, illetve technológiai megújulását hoz számunkra.

A projekt fizikai zárásának napja: 2021.05.31.

A kedvezményezett neve: Bátor – Tüzép Kft.

A fejlesztés tárgya, célja:  Ingatlanberuházás a Bátor-Tüzép Kft.-nél
I. A projekt keretében az alábbi építési tevékenységek kerülnek betervezésre:
A) 1 db új csarnok kialakítása (Építőanyagraktár II. ütem) A kialakításra kerülő csarnoképület tervezett bruttó alapterülete 378 nm. 
B) 1 db irodaépület bővítésének megvalósítása (Irodaépület bővítése funkciójú épület I. ütem) A bővítmény tervezett bruttó alapterülete 325 nm.  
II. A projekt keretében technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére is sor kerül. 
Az alábbi eszközök beszerzését tervezzük: 1 db LiuGong típusú lánctalpas kotrógép (1,9 t) , 1 db LiuGong típusú csúszókormányzású rakodógép, 1 db LiuGong típusú lánctalpas kotrógép (2,75 tonnás),  1 db Duo Falzsalu 150 nm. 1 db Multiflex födémzsalu rendszer 1000 nm, 1 db Easy homlokzati állványrendszer 1500 nm.
III. A projekt keretében az alábbi választható, önállóan nem támogatható tevékenységek kerülnek megvalósításra: 
b) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele 
c) Marketing tanácsadás és márkaépítés 150 órában, 
d) Vásárlásösztönzés 100 órában.
Képzési szolgáltatások igénybevétele 
Szakmai ismeretre irányuló képzés – Munkahelyi hatékonyság fejlesztése 1 fő részére 20 órában. 
Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi/üzleti építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával 2 db BOSCH FCC 220-2V Solar napkollektor telepítése.
A szerződött támogatás összege:  209 233 555 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.
A projekt azonosító száma:  GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02696